Ons verhaal
Twee jaar geleden zat ik midden in mijn studie, werkte ik fulltime en had ik thuis een gezin dat vanzelfsprekend veel aandacht vraagt. Toch had ik de behoefte om iets creatiefs te doen, iets wat echt van onszelf was. Samen met mijn vrouw bestelde ik een starterskit om bonbons te maken en begonnen we met een paar eenvoudige smaken om te kijken waar het ons zou brengen.
Al snel proefden familie, vrienden en collega’s mee. Zij gaven eerlijke feedback over wat beter kon, welke combinaties verrassend lekker waren en welke smaken nog niet in balans waren. Vanuit die proefmomenten groeide het uit tot een hobby en ben ik stap voor stap recepten gaan aanpassen, nieuwe ideeën gaan testen en meer gaan leren over chocolade en vullingen.
In de tussentijd ging het gewone leven gewoon door met studie afronden, werken en er zijn voor mijn gezin. Daardoor gebeurde veel werk aan de bonbons in de avonden en in het weekend. Niet alles lukte in één keer en er zijn genoeg mislukkingen geweest, maar juist daardoor leerde ik veel en leer ik nog steeds iedere dag bij.
Wat begon met een starterskit aan de keukentafel is inmiddels uitgegroeid tot een eigen productieruimte waar ik de bonbons maak en inpak. De bestellingen zijn nu vooral nog voor familie, vrienden en mensen dichtbij. Het zijn kleine stappen, maar in elke stap zit een stukje groei. Mijn ambitie is om het vak verder te blijven leren, de kwaliteit steeds hoger te leggen en iets neer te zetten waar ik met een goed gevoel achter sta.